Monday, April 13, 2020

POVEȘTILE ARTIZANILOR OLFACTIVI

LOVE IN BLACK – for Jackie Kennedy


Celebra casă de parfumuri House of Creed a lansat în anul 2008 o creație olfactivă dedicată celui mai emblematic chip feminin al anilor ‘60: Jackie Kennedy. Această creație a fost imediat îmbrățișată de toate doamnele care au nutrit o admirație profundă pentru eleganta Primă Doamnă a Americii.

Love in black – căci acesta este numele parfumului – a fost conceput ca o odă adresată celei care, pentru un timp îndelungat, a reprezentat rafinamentul desăvârșit în conștiința tuturor femeilor americane. Clasic, misterios și seducător – la fel ca și ea –, acest parfum spune povestea vieții pline de neprevăzut a acestei enigmatice doamne. Designul sticlei, dar și întreg conceptul evocă eleganța semnăturii ei vestimentare – rochia neagră chic –, ochii misterioși din spatele ochelarilor de soare și părul negru revărsat în cascade sub pălăria de călărie.

Parfum floral, plin de căldură și mister, Love in black vine într-o sticlă elegantă și rafinată, creată din nisip fin negru, identic cu cel din insulele grecești unde Jackie Kennedy s-a căsătorit cu magnatul transportului maritim, Aristotel Onasis. Frumos, elegant si sincer, Love in Black poartă forța interioară a unui spirit războinic, înarmat însă cu mănuși de catifea.

Creat de a șasea generație de maeștrii parfumieri ai celebrei House of Creed, Love in black a fost lansat la 40 de ani de la celebra nuntă din insulele grecești și mixează ingrediente din locuri pe care Jackie Kennedy le-a păstrat aproape de sufletul ei. Violete italiene, cedru de Virginia, iris florentin și coacăze negre de pe Coasta franceză sunt doar câteva dintre mirosurile ce fac aluzie la emoțiile trăite de această frumoasă femeie în călătoriile sale. Notele de vârf ne alintă cu inserții fine de violetă albă italiană și cedru de Virginia, dar și cu flori sălbatice înflorite în tumultul nopților grecești. Notele de mijloc se joacă cu purtătoarea parfumului prin atingeri fine de iris florentin, cuișoare și mosc. Apoi, notele de bază mângâie delicat prin profunzimea esențelor de coacăze franțuzești și trandafir bulgăresc.

Acest parfum o îmbrățișează pe purtătoarea sa precum o aură. Este misterios și profund, dar și jucăuș și incitant. După un timp ajungi să te întrebi dacă Jackie Kennedy Onasis a fost la fel de profundă și complicată ca acest parfum… și, desigur, răspunsul este „Da, a fost”.

Senzual, ca o șoaptă moale, Love in black pătrunde în inimi prin intermediul simțurilor, ca apoi să nu-i mai dea drumul sufletului.

No comments:

Post a Comment