Echipa

COORDONATOR




Claudiu Sfirschi-Lăudat — traducător, manager cultural, om de PR și... câte și mai câte. Printre altele, inițiatorul și coordonatorul blogului Osmé, precum și autorul textelor nesemnate de pe blog. Cineva trebuie să și le asume și pe acestea, nu? :) A, și încă ceva: în 2022 a publicat Osmé. Antologie de texte pentru nasul oricui.


COLABORATORI




















Nona Rapotan — editor-coordonator Bookhub.ro

„Muzica, teatrul și literatura își găsesc drumul, cum-necum, spre mintea, inima și sufletul meu. Am nevoie de frumusețea acestora reflectată în forme sonore, producții teatrale sau cărți foarte bune, astfel încât să (re)descoper oamenii așa cum sunt: frumoși.”















Monica Neațu — istoric. Colaborează cu Fundația „Calea Victoriei”, unde ține prelegeri pornind de la teme dintre cele mai variate: istorie, antropologie sau chiar istoria parfumului.



















Elena Morar — regizor. Iubește, evident, teatrul... și parfumurile. Despre spectacolele montate de Elena aflați aici. Iar despre Elena găsiți informații aici.



Elena Mădălina Nica — Predă drept constituțional în Craiova. Îi plac oamenii, cititul, poezia, teatrul. Și altele. Plus mirosurile. Uneori scrie. Simte că mirosul e ancoră, ușă, fereastră, memorie, prag. Și foarte des bucurie.

__________________

Echipa este deschisă oricărui pasionat de mirosuri și parfumuri.

3 comments:

  1. Cu asa echipa, indraznesc sa pun o intrebare( sigur pot afla un raspuns): asadar, unde pot gasi informatii mai deosebite despre parfumul Habanita- Molinard, ceva informatii mai deosebite decat ceea ce se gasesc pe pagina lor oficiala; din tot research-ul facut de mine, nu sunt foarte multe informatii ( imi trebuie pentru un proiect personal, la un curs). Fiind un produs care nu a avut campanii publicitare deosebite(aproape deloc daca nu luam in calcul afisele publicitare si o singura camapnie filamata in New York), fiind un parfum din 1924, reinterpretat, nu sunt prea multe reviewuirii sau prea multe analize pe produs.
    Daca se poate sa ma ajutati cu ceva informatii...
    Multumesc
    Multumesc

    ReplyDelete
  2. Bună ziua. O să-i întrebăm și pe colaboratorii noștri. Deocamdată, nu ne vine nimic în minte. Vedeți și articolul acesta: https://kafkaesqueblog.com/2013/05/25/perfume-review-habanita-by-molinard-eau-de-toilette/. Nu știm dacă este cuprins acest parfum și în cartea de referință a lui Michael Edwards (https://www.fragrancesoftheworld.com/TheReferenceGuide). Din cuprinsul disponibil pe internet, nu ne-am putut da seama. Dacă ne mai vine vreo idee, vă anunțăm. Numai bine!

    ReplyDelete
  3. De la Monica Neațu:
    „Un documentar pe TV5. Poate afla multe detalii despre istoria casei și cum au adaptat un parfum emblematic la diverse epoci istorice Molinard, comme un parfumeur en France | TV5MONDEplus (tv5unis.ca).
    Bănuiesc că vă sunt cunoscute originea, săculeț aromat pentru tutunul doamnelor/băietanelor, trimiterea la Carmen (Merimee), flaconul Art Deco și vetiverul tenace care domină compoziția. Este un parfum, după părerea mea, care ilustrează emanciparea feminină după primul război, un obicei scandalos care, în final, este acceptat și, mai ales, dorința / capacitatea casei de a ilustra gusturile timpului. trebuie analizat într-un context mai larg legat de Tabac Blond (Caron), La Garconne (romanul lui Victor Margueritte). La bibliografie merită citite: „Les Cent Onze Parfums qu”il faut sentir avant de mourir” , autori Yohan Cervi, Jeane Dore, Alexis Toublac. Sunt analizate parfumul și descendența lui. Pentru contextul epocii: „Nez La Revue Olfactive”, no 3, printemps/ete 2017. Se discută genul parfumurilor și, mai ales, parfumul femeilor emancipate/fumătoare.”

    ReplyDelete