Sunday, August 29, 2021

Un nou parfum în oraș — Poudre de Musc / Parfums de Nicolaï

După o perioadă de restricții, când simțurile – și, în special, mirosul – au fost puse între paranteze, un eveniment de lansare a unui parfum ne redă speranța că lucrurile reintră pe făgașul lor. Așa s-a și întâmplat vineri, 27 august, pe Calea Dorobanților 111, unde se află buticul de parfumuri 50ml Artistic Fragrance Bar, o prelungire olfactivă a magazinului Niche Parfumerie, cu sediul în Timișoara.

Proprietarii lui, Dani și Andreea, sunt doi oameni prietenoși, mânați de pasiune, dar și de o discreție plăcută și binevenită într-o lume care poate fi extrem de glamour și cu nasul pe sus. I-am cunoscut în urmă cu doi ani, când eram în căutarea unui distribuitor în România al casei de parfumuri Nicolaï, care, trebuie s-o recunosc, se numără printre preferatele mele. Patricia de Nicolaï, descendentă a familiei Guerlain, duce mai departe tradiția familiei, ba chiar o face mai bine decât familia, întrucât este ghidată de valori și idealuri artistice greu de găsit astăzi în parfumeria mass market. Și nu face doar asta, ci a reușit să capete o voce proprie în lumea parfumeriei, grație talentului ei de a crea armonii fine, foarte proporționate, care amintesc de marile compoziții intrate deja în catalogul capodoperelor olfactive ale secolului al XX-lea. Căci, da, Patricia de Nicolaï este creatoare de capodopere.

Le sunt recunoscător, deci, lui Dani și Andreei că au adus și la noi produsele casei Nicolaï. Și, din câte am înțeles, există deja clienți fideli, care abia așteaptă noile creații ale Patriciei. Iar asta s-a văzut chiar la lansare, unde au fost prezenți destui pasionați de lumea parfumurilor.

Din partea casei Nicolaï a fost prezent Damien Flyn, senior manager, care, volubil, prietenos și relaxat, a lansat, în premieră mondială, noul parfum cu un nume numai bun să-ți stârnească visarea: Poudre de Musc. Cei prezenți au putut afla informații despre produsele Nicolaï, despre creșterea companiei, care se extinde tot mai mult, fiind foarte îndrăgită în Orientul Mijlociu și în cel Îndepărtat, precum și despre ingredientele noului parfum: două tipuri de mosc (sintetic, desigur — Galaxolide și Muscone), santal, trandafir sau aldehide, pe care le-au putut mirosi separat. În felul acesta, au putut aprecia încă și mai bine talentul parfumierului de a orchestra notele individuale și de a le găsi locul și tonul potrivite în compoziția sa.

Despre cum miroase noul parfum Nicolaï nu are rost să vorbesc, este o chestiune pur subiectivă, așa că, dacă sunteți curioși, el și gazdele lui, Dani și Andreea, vă stau la dispoziție pe Calea Dorobanților 111. Nu pot decât să-mi doresc la cât mai multe lansări și evenimente olfactive.

Nu închei înainte de a-i lăuda – încă o dată – pe Dani și Andreea și pentru inițiativa lor de a aduce în magazinele fizice și online cărți, cum ar fi versiunea în engleză a primei reviste olfactive Nez. La Revue Olfactive / The Olfactory Magazine, dar nu numai. Asta arată o grijă pentru cultura olfactivă a clienților lor.

Și nu, acest articol nu este plătit. E o bucurie să vorbesc despre lucrurile frumoase pe care le fac prietenii.

 


Vezi și articolul ”A LITTLE BIT OF PARADISE IN THE HEART OF THE CITY”.

No comments:

Post a Comment